Deprecated: Hook custom_css_loaded is deprecated since version jetpack-13.5! Use WordPress Custom CSS instead. Jetpack ondersteunt geen Aangepaste CSS meer. Bekijk de documentatie van WordPress.org voor meer informatie over het toepassen van aangepaste stijlen op je site: https://wordpress.org/documentation/article/styles-overview/#applying-custom-css in /var/www/1080912001/inis-livelife.nl/wp-includes/functions.php on line 6078
Verbouwing – Inis-livelife

Verbouwing

De grootste verbouwing ooit!

In 2017 maakte ik samen met mijn man de beslissing om ons huis, waar wij toen  al 13 jaar woonde, zo te gaan verbouwen dat we voorlopig hier konden blijven wonen samen met onze puber dochters.  We hadden eerst eventuele plannen om te gaan verhuizen. Maar veel woningen die destijds te koop stonden en voor ons ook  betaalbaar waren (wat ook niet onbelangrijk is) waren vaak qua oppervlakte geeneens zoveel groter dan ons huidige huis. En om er dan ook nog ons droomhuis van te maken, moest er ook nog wat aan gedaan worden!  

En het idee om te gaan verhuizen, hield me ook een beetje tegen. Iedereen van het gezin woont eigenlijk met heel veel plezier hier. Alles is heerlijk in de buurt en niet onbelangrijk voor de meiden is dat hun zich ook lekker dichtbij bevinden.

Alleen kan een verbouwing ook behoorlijk veel stress opleveren, zeker als er allerlei dingen verkeerd gaan. Maar de gedachten dat als alles af is ons huis zo is geworden zoals we dat graag wilden!

Het zou best een groot project worden want als men toch bezig is kunnen we ook meteen wel een aantal onderhoudsklussen laten doen.

In het voorjaar 2017 was het dan zo ver! Ze zouden beginnen met de gevel van ons huis. Heerlijk de hele dag dat lawaai en de stof om je heen. Had medelijden met onze buren en hun auto’s. Want wat lag daar veel stof op als ze hun auto’s te dicht bij ons huis hadden staan.. Maanden heeft ons huis in de steigers gestaan, we hebben ook meteen alle dakpannen vernieuwd en is er een dakkapel bij geplaatst. Maar geen van onze buren heeft geklaagd!

Maar ja zoals het nu eenmaal gaat in het leven, werd onze jongste dochter ernstig ziek. Tot op dat moment vond ik het niet zo heel erg om de hele dag werklui over de vloer te hebben. Met regelmatig bood ik hen ook koffie of fris aan. Maar nu kon ik al die mannen er niet meer bij hebben. Op een gegeven moment lag ons huis totaal overhoop… al ons sanitair werd vernieuwd en de meiden kregen een eigen badkamer boven op zolder!  Toen hebben we de beslissing gemaakt om tijdelijk ergens anders te gaan wonen.  

Wat was dit een beademing. We hadden een voormalig koetshuis gehuurd, die de eigenaar helemaal had omgebouwd als een mooie woning. En wat vond ik het heerlijk om even geen buren te hebben en een prachtig uitzicht te hebben naar het bos. Het deed me zoveel denken aan mijn ouderlijk huis! Waar we ook allemaal bomen om ons heen hadden…. Hier kwam ik een klein beetje tot rust!

In de tussentijd ging onze verbouwing gewoon door! Maar het was zo heerlijk om niet meer in al die stof en lawaai te zitten en nu konden een aantal projecten tegelijk afgemaakt worden…. helaas gingen er toch een aantal dingen niet goed en was niet alles op tijd klaar. Maar is voor iedereen die een verbouwing heeft meegemaakt heel herkenbaar. 

Na 3 weken besloten we om weer terug naar huis te gaan. Het huis was weer een beetje bewoonbaar…..maar oooh wat een stof lag door het hele huis er lag zelfs stof op plekken waar je niet wist dat daar zelfs stof kon liggen! Zelfs een jaar later vond ik nog stof op sommige plekken.. Wat was ons huis mooi geworden en wat was ik blij met al die plekjes die we gecreëerd hadden waar iedereen kon gaan loungen of zitten om even zich af te zonderen van de rest van de familie.  En wat ben ik blij dat de meiden nu hun eigen badkamer helemaal vol kunnen zitten met hun potjes, flesjes….. 

Nog steeds ben ik erg blij met onze grootste verbouwing ooit en geniet ik nog steeds van ons huis. Voorlopig ga ik hier niet weg!!!

Liefs, Elles X

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *