Lifestyle

Wat betekent dat voor mij ?

Tegenwoordig houden mensen zich steeds meer bezig met hun manier van leven.. iedereen wil zo min mogelijk stress hebben, zich zoveel mogelijk ontspannen, maar daarnaast toch ook een druk, leuk sociaal leven hebben, werken, zoveel mogelijk ervaringen opdoen met vrienden, gezin of misschien ook wel alleen, reizen, sporten (want wij willen er toch zolang mogelijk jong uit blijven zien ook qua figuur) en om je tijdens je drukken leven nog een beetje te ontspannen ga je misschien op yoga of probeer je zoveel mogelijk te mediteren.

Ook ik laat me leiden door allerlei dingen die zorgen voor een soort van balans in mijn leven en die bij mijn levensstijl passen.  Maar terwijl ik dit allemaal opschrijf, krijg ik er bijna stress van:-)  Want het zijn nogal wat dingen die ik mezelf bewust en onbewust ook opleg en wil doen. En vaak in mijn leven past het ook bij mijn lifestyle want ook ik probeer inspanning en ontspanning zoveel mogelijk af te wisselen.. Maar hoe komt het dan toch dat mijn agenda soms toch zo vol zit met “leuke dingen” dat het niet altijd voor ontspanning zorgt!  Terwijl dit het wel zou moeten zijn. En hoe vind ik dan toch de balans weer in mijn leven of levensstijl dat mijn agenda niet zo vol is en daardoor ook niet mijn hoofd. Want ik kan nogal snel overprikkeld raken. 

Waarom overkomt het mij geregeld dat als ik me goed voel en lekker in mijn vel zit,  ik ook zoveel mogelijk dingen wil gaan doen. En denk dat ik ook alles aan kan!  Maar helaas lijk ik dan te vergeten dat er ook nog altijd gebeurtenissen in mijn leven zijn die mij overkomen. Waar ik zelf vaak geen controle over heb. Denk aan bijvoorbeeld de periode dat mijn dochter ziek werd.  En dan verdwijnt langzaam de vele energie die ik leek te hebben zonder dat ik het in de gaten heb. Mijn gedachten gaan alle kanten op, soms lijkt het zelfs dat ik in mijn slaap nog “aan” sta. Het is niet altijd dat ik me op die momenten veel zorgen maak, stress heb of veel pieker… maar allerlei gedachten houden me blijkbaar bezig in mijn slaap, net alsof ik alles aan het verwerken ben in mijn slaap….   

 Ik vind het gewoon soms  lastig om een balans in mijn energielevel te vinden en ga ik er vaak volledig voor, ik ben gewoon snel enthousiast en vind veel dingen ook leuk om te doen…. of er gebeuren dingen in mijn leven die me achteraf vaak meer doen dan ik me op dat moment besef. Ik heb net als veel kinderen gewoon “”Rust, Ruimte en Regelmatig” nodig, maar wat vind ik dit vaak lastig om dit in mijn leven toe te passen! En waarom ga ik juist vaker hardlopen, mediteren en aan yoga doen als ik juist lekker in mijn vel zit en energie genoeg heb.  Terwijl ik dit ook moet toepassen als ik juist moe ben of een vol hoofd heb…. Misschien komt dat omdat ik dan vaak het idee heb dat het niet meteen helpt.. Ach soms kan ik ook erg ongeduldig zijn.

Op dit moment staat de wereld op zijn kop vanwege het Corona virus…ook ik zit nu thuis, omdat de winkel waar ik werk sinds gisteren op eigen initiatief heeft besloten om zijn deuren te sluiten.  Iets waar ik natuurlijk helemaal achter sta… Maar mis het nu al!

Ik word nu ook gedwongen om het wat rustiger aan te doen. Wat ik best lastig vind, vooral omdat je hele sociale leven ook stil ligt. Ik ben nu wel blij met social media, zo houd je in ieder geval nog contact met vrienden, vriendinnen, familie leden en collega’s. Toch fijn om dan te horen dat het met hen allemaal goed gaat en de meeste van hen nog gezond zijn. Maar moet wel weer wat andere bezigheden gaan zoeken. Wat eigenlijk  best lastig is omdat ik het nu heel erg naar mijn zin heb op mijn werk en er altijd met veel plezier naar toe ga, maar ook omdat het nu beter is om zoveel mogelijk sociale contacten te vermijden, dus ben je echt overgeleverd aan dingen die je binnen of in je tuin kan gaan doen….  Daar moet ik toch ook even aan wennen. 

Wat ik nu wel merk en erg belangrijk is voor mij om structuur in mijn dag te houden, dus ik sta niet te laat op en begin elke dag na mijn ontbijt met sporten. Dit kan variëren van hardlopen tot yoga. Maar ook lichte work outs tot touwtje springen in de achtertuin. Iets waar ik nu elke ochtend tijd voor heb 🙂  Laat ik het ook een beetje van de positieve kant bekijken. Misschien ontdek ik wel een nieuwe hobby of pak ik mijn studie weer op, weer fotograferen, ga ik nog meer verhalen schrijven op mijn web blog of misschien wel een boek (misschien wel heel ambitieus) 🙂  

Nieuwe tijden, nieuwe kansen, nieuwe ervaringen, nieuwe verhalen, nieuwe hobby’s, nieuwe uitdagingen……

Dus misschien wil het Corona virus mij ook wel iets zeggen, dat ik af en toe best wel even naar mijn leven mag kijken of ik nog steeds in balans ben met alles waar ik op dat moment mee bezig ben en aan het doen ben. En als dat niet het geval is moet ik weer even kijken wat ik op dat moment in mijn leven nodig heb om weer iets meer in balans te komen en op dat moment bij mijn levensstijl past……. 

Lieve lezers, pas goed op jezelf en op elkaar in deze bizarre en best wel onwerkelijke tijd!  

Liefs, Elles X 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *