Deprecated: Hook custom_css_loaded is deprecated since version jetpack-13.5! Use WordPress Custom CSS instead. Jetpack ondersteunt geen Aangepaste CSS meer. Bekijk de documentatie van WordPress.org voor meer informatie over het toepassen van aangepaste stijlen op je site: https://wordpress.org/documentation/article/styles-overview/#applying-custom-css in /var/www/1080912001/inis-livelife.nl/wp-includes/functions.php on line 6078
50 + en mode – Inis-livelife

50 + en mode

Helaas is er een ding in je leven dat je niet kan veranderen en dat is het proces van ouder worden!! De een zal hier meer moeite mee hebben dan de ander. Zelf heb ik er met periodes ook moeite mee en dan bedoel ik niet alle ervaringen die ik inmiddels heb opgedaan, maar de lichamelijke tekenen.

Maar is het nu ook dat je juist die tekenen meer zou moeten bedekken nu je ouder wordt of zou je nog steeds dat aan kunnen doen wat je mooi vindt of je lekker in voelt? Zelf vind ik dat best lastig want ik ben er helemaal mee eens dat zoiets hoort bij het ouder worden en zou je er niet zoveel aan moeten storen, maar zelf ga ik ook niet meer zo snel meer op het strand in een bikini liggen… wat mensen ook zeggen dat het nog echt wel kan en ik nog slank genoeg ben. Maar ik ben gewoon niet zo blij met mijn slappe buik. En ik voel me gewoon wat zekerder als dat gedeelte van mijn lichaam dan gewoon bedekt is. Want ook ik merk dat ik sommige kledingstukken gewoon niet meer aan doe. De kunst is alleen nu om er een vervanging voor te vinden en dan er ook nog leuk, hip en casual gekleed te gaan, zonder dat het vormeloos of niks bijzonders is of gewoon lekker zit en makkelijk is…

Zelf vind ik dat men vroeger er rekening mee hield, qua leeftijd wat men aandeed. En niet dat ik vind dat het nu ook zo zou moeten horen, want het kon ook heel oubollig zijn of herinnert mij aan mijn oma. Maar ik vind bij mezelf het ook mooier als ik een jurk of rok draag die minstens op of onder mijn knie is. Het liefst zelfs langer. Omdat ik kledingstukken op mijn knie bij mij erg tuttig vind staan, mits ik daar sportieve schoenen of laarzen onder doe…en langere rokken of jurken maken mij ook langer. En ik ben nu eenmaal niet blij met mijn knieën nu ik ouder word. En ik wil graag mijn mindere punten niet accentueren maar mijn mooie delen juist benadrukken! Dus ik heb alle korte jurken en rokken weg gedaan en ben nu helemaal fan van midi en langere rokken en jurken. Het voordeel van een rok is dat je er een shirt op kan dragen met sneakers. Maar ook een mooie top of blouse als je juist wat meer gekleed moet zijn en daar sandalen onder draagt. Zelf ben ik een grote fan van espadrilles en cowboy laarzen.

Met accessoires kun je jouw outfit ook afmaken!

Soms vind ik het ook lastig om mezelf te kleden nu ik steeds ouder word. Omdat veel kleding me nu eenmaal minder leuk staan en ik het soms een beetje saai vind. Maar je kunt heel veel met accessoires op leuken. Sieraden kunnen al zoveel veranderen aan je kleding… ik ben een fan van armbanden en oorbellen. Als je alleen maar zwarte kleding aan hebt, kunnen oorbellen en armbanden het niet een beetje sprekender maken…. Maar ook sjaaltjes zijn mijn favoriet.. ik doe regelmatig een dunne sjaal om mijn nek of ik doe ze als riem om. Zeker als ik een jeans aan heb, maakt het toch een beetje minder alleen maar een jeans!

Een tas kan ook wat meer doen met je outfit. Als je een tas om hebt die een bepaalde kleur heeft. Zelfs een zonnebril kan je kleding accentueren maar ook juist niet benadrukken..

Casual

Veel vrouwen kiezen ook steeds ook meer makkelijk zittende kleding wat heel begrijpelijk is. Want te strak zittende kleding zit niet meer lekker, te strakke truien kunnen ook vaak niet meer want helaas als je ouder wordt, raak je in heel veel gevallen je taille kwijt. Maar ik vind dat je nog steeds leuke casual kleding kan vinden en bepaalde delen van je lichaam kan verhullen en het combineren met casual en klassieke of nette en mooie kledingstukken is vaak de truc. Dat is in ieder geval mijn ervaring!

Maar het belangrijkste is toch dat je je lekker voelt in wat je aan hebt en dat het bij je past, ongeacht wat op dat moment de mode is!

Maar je bent nooit te oud om je kledingstijl enigszins aan te passen….

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *