Deprecated: Hook custom_css_loaded is deprecated since version jetpack-13.5! Use WordPress Custom CSS instead. Jetpack ondersteunt geen Aangepaste CSS meer. Bekijk de documentatie van WordPress.org voor meer informatie over het toepassen van aangepaste stijlen op je site: https://wordpress.org/documentation/article/styles-overview/#applying-custom-css in /var/www/1080912001/inis-livelife.nl/wp-includes/functions.php on line 6078
ONE day! – Inis-livelife

ONE day!

Weer werken voor “one day!”

Hoe is het eigenlijk als je door bepaalde omstandigheden negen maanden niet echt hebt kunnen werken?  Negen maanden geleden moest ik onverwachts de beslissing maken om te stoppen met werken. Het was zo’n uitzonderlijke situatie dat ik, voor mijn gevoel, gewoon geen keuze had. Van de één op de andere dag werkte ik niet meer. Terwijl ik net na lange tijd weer een beetje een balans had gevonden om te werken naast mijn gezin. Ik had een baan gevonden die op dat moment echt goed bij mij paste. 

Natuurlijk was dit negen maanden geleden een hele logische keuze voor mij om te stoppen met werken.  Binnenkort zal ik in een ander blog bericht hierover meer gaan uitweiden, maar ik heb daar wat meer tijd voor nodig om alles goed op een rijtje te zetten en dit te kunnen verwoorden.

In ieder geval merkte ik wel dat als je thuis zit, je wereldje wel erg klein wordt. Aangezien ik ook bijna niet van huis weg kon, beperkte dit mij ook om dingen te gaan doen buitenshuis.  Gelukkig werd na een aantal maanden de situatie wel wat beter, waardoor ik  iets meer vrijheid kreeg!

Dit was het moment dat ik steeds meer behoefte kreeg om iets te gaan doen voor mezelf. Hiervoor was ik druk genoeg geweest om van alles te regelen en te zorgen voor. 

Maar wat voor werk paste op dat moment bij mij? Ik kan nog niet een hele dag van huis zijn. Zo is het idee ontstaan om een eigen web blog te gaan beginnen. Op dat moment was ik veel creatief bezig geweest met moodboards maken als uitlaatklep, maar ook omdat we op dat moment ook midden in één van onze grootste verbouwing zaten.  De ideeën die ik in mijn hoofd had en die materialen en meubelstukken die ik mooi vond, verwerkte ik met behulp van foto’s en plaatjes in een moodboard.  Maar waarom zou ik deze visualisatie van dingen die ik leuk vind, interessant vind en mooi vind niet delen met anderen? Schrijven over onderwerpen die mij op dat moment bezighouden of  die ik interessant vind? Natuurlijk heb ik me ook echt afgevraagd of ik daar nu niet te oud voor was, omdat veel blogs gecreëerd zijn door jonge meiden. Maar daar heb ik niet te lang bij stil gestaan, ik wilde dit doen omdat ik het leuk vind… 

Toch miste ik wel het contact met anderen. Want werken aan je web blog doe je toch veel alleen. Wat was ik dan ook blij toen iemand mij vroeg of ik één dag in een kledingwinkel wilde invallen. Ik had altijd graag een keer in een kledingwinkel willen werken, maar zoals velen van jullie wel kennen, het leven vliegt aan je voorbij!

Eindelijk had ik nu de kans om eens te kijken of dit ook iets voor mij is. Dat ik van mode houd dat wist ik zelf inmiddels wel en dat ik blijkbaar wel een goede smaak heb qua kleding was ik zelf ook wel achter gekomen na al die jaren. Niet omdat ik zo zelfverzekerd ben, nee meer door alle complimenten en opmerkingen die ik in de loop van de jaren van anderen krijg. 

En toen was de dag aangebroken, één dag, “ONE day”, werken in de kledingwinkel ONE streetwear in Haarlem. Wat heb ik genoten die dag om weer contact met mensen hebben, ze te adviseren, mooie kleding te laten zien, maar ook gewoon een praatje te maken.. iets wat voor veel mensen heel vanzelfsprekend is, maar voor mij die maanden lang voornamelijk veel zorgen heeft gehad en veel thuis heeft gezeten, was dit opeens niet zo vanzelfsprekend meer. De mensen die die dag in de winkel kwamen, kenden mijn geschiedenis niet, wisten niet in wat voor situatie ik zit. Zij zagen puur iemand die in de winkel stond. Iets wat voor mij ook weleens heerlijk was. Alles wat er thuis afspeelde kon ik nu ook echt even thuis laten. Ik was er echt één dag tussenuit.. Maar wat ik natuurlijk ook erg leuk vond, is dat ik in een kleding winkel stond die alleen maar draagbare, duurzame heren- en dameskleding verkoopt. Achter elk merk zit een uniek verhaal en alles is gemaakt met respect voor het milieu en de mens. Iets wat je de mensen die iets kopen ook mee kon geven. 

Voor “ONE day” heb ik genoten. En ik weet nu ook dat het werken in een kleding winkel ook bij mij past!! Dus wie weet?  

Mocht jij een keer in de buurt zijn van de Gierstraat in Haarlem, dan moet je zeker binnenlopen bij “ONE”.   

Groetjes, Elles

PS Ik vind het erg leuk om reacties te krijgen, mocht je willen reageren op dit bericht, ga dan naar “meest recente berichten” op mijn web blog en klik op het bericht waar je op wilt reageren, hieronder kun je dan een reactie kwijt!

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *