Lezen

Boeken, boeken, boeken…

Het is weer even geleden dat ik een bericht op mijn web blog heb geplaatst. Helaas had ik net als velen van jullie ook de griep te pakken en afgelopen week was ik er even tussenuit vanwege de voorjaarsvakantie. 

Maar hierdoor heb ik wel weer even de tijd gehad om een boek te gaan lezen. Het lijkt wel nu ik ouder word meer moeite heb om me te kunnen concentreren om een boek te gaan lezen. Vroeger las ik zo een boek in 1 of 2 dagen uit, vooral als ik op vakantie was. Elke keer neem ik me weer voor om te gaan lezen en dan dit boek ook uit te gaan lezen. Ik ga zelfs met mijn dochter mee naar de bibliotheek als zij boeken voor school gaat halen en ben sinds een jaar ook lid van de bibliotheek geworden. Maar jeetje dan komt het volgende probleem van mij, keuzes maken!! Want welk boek uit al die boeken die er staan ga ik nu lezen?  Ik ga dan toch weer af op het uiterlijk van het boek. Als de voorkant me aanspreekt dan ga ik de achterkant lezen of het verhaal me aanspreekt. Maar ondanks dat lukt het me niet altijd om een boek uit te kiezen die me zo boeit dat ik deze ook helemaal uit lees. 

Ik houd zelf veel van autobiografische verhalen of verhalen die over relaties gaan of dit nu met een partner, vriend(in) of een kind is dat maakt me niet zoveel uit. Maar het moet wel een beetje spannend zijn of een beetje complex. Maar vind het soms ook heerlijk om een heel romantisch verhaal te lezen. Vroeger was ik samen met een vriendin verslaafd aan de bouquet reeks! Wie kent ze niet…   Maar ook boeken die gaan over adoptie of weeskinderen en vooral dan hoe ze zich ontwikkelen en hoe ze daar als volwassen mens mee omgaan. Dit komt waarschijnlijk ook omdat ik zelf ben opgevoed door pleegouders, alhoewel ik ze gewoon altijd mijn ouders heb genoemd. (Helaas zijn ze inmiddels allebei overleden). Want wat heb ik veel aan hun te danken en had mijn leven er heel anders uitgezien als ik was opgegroeid bij mijn biologische moeder om onder andere die reden heb ik ook geen behoefte om contact met mijn biologische moeder op te nemen. Mijn biologische vader was al uit beeld toen mijn biologische moeder zwanger van mij was, inmiddels is hij ook al overleden. 

Maar ik houd ook heel erg van boeken waar mensen zich zelf ontwikkelen, ontplooien, opnieuw ontdekken. Omdat ik denk dat je je hele leven in ontwikkeling bent en allerlei verschillende fases doormaakt en vaak  je leven zo invult wat bij een bepaalde fase in je leven past. Maar ben ook gek op creatieve boeken, nu ik mijn eigen web blog heb, lees ik ook boeken over bloggen, maar houd ook van design, kunst en interieur boeken. En lees ik ook graag pedogogische boeken, maar dat heeft ook te maken met mijn beroep. 

Op dit moment ben ik een boek aan het lezen dat zo bij mijn leven die ik nu leef past. Dit realiseerde ik me eigenlijk pas toen ik het aan het lezen was en voor mij een bevestiging dat ik de juiste beslissing gemaakt heb om een web blog te beginnen.   Het boek heet “Big Magic” (de kunst van creatief leven) en is geschreven door een van mijn favoriete auteurs, Elizabeth Gilbert. Misschien kennen jullie haar wel van de bestseller “Eten, bidden, beminnen”. Wat ik overigens ook een geweldig boek vind.  Het boek “Big Magic” gaat vooral over het ontdekken van onze verborgen talenten. Opkomen voor je creativiteit. Wees creatief met de dingen die jij leuk vindt om te doen, zonder dat je er heel goed of origineel in bent. Doe het voor jezelf en niet voor anderen!!

Dit boek ga ik zeker uitlezen! Dit boek past bij mij! 

Houd je ook van lezen of wil je ook meer gaan lezen, misschien geldt voor jou dan ook, kijk welk boek bij jou past! Misschien helpt dit je ook bij het uitzoeken van een boek. En het is weer even wat anders en soms rustgevender en ontspannender dan op Netflix naar een serie te kijken…

Veel succes met het uitzoeken van een boek om te gaan lezen..

Veel leesplezier!!

Groetjes, Elles

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *