Kleuren

Creatief met kleur

Vroeger kon ik uren lang kleuren. Ik had allerlei verschillende kleurboeken. En als alle kleurplaten ingekleurd waren, tekende ik mijn eigen kleurplaat. Het werkte heel ontspannend. Alhoewel ik  me er toen niet zo bewust van was dat het me ontspande, ik vond het gewoon leuk om te doen. Ik probeerde ook alle kleuren die ik van de stiften, potloden of krijtjes had te gebruiken. Je kunt wel zeggen dat ik creatief was met kleur.  Raar eigenlijk dat ik hiermee gestopt ben zodra ik volwassen werd. 

Wat was ik blij toen mijn kinderen kleuren ook erg leuk vonden. Vooral als je naar een pannenkoek restaurant ging waar de kleurplaten en potloden of stiften al op de tafel klaar stonden. Met veel enthousiasme hielp ik ze mee met kleuren. Maar ja kleine meisjes worden ook groot en op een gegeven moment wilden ze niet meer dat ik ze mee hielp met kleuren. Tja en als moeder ga je natuurlijk niet om een eigen kleurplaat vragen. 

Mijn eigen kleurboek voor volwassenen

Maar waarom zou je als volwassen mens niet meer mogen kleuren? Als het ontspannend werkt en je kan je hoofd hiermee leegmaken. Dan is het toch niet erg om creatief bezig te zijn? Wat was ik blij toen ik een paar jaar geleden allemaal kleurboeken ontdekte voor volwassenen.. Blijkbaar waren er gelukkig meer mensen die er anders over dachten. Want wat is het toch heerlijk om creatief bezig te zijn, zeker in deze wintermaanden wanneer het vroeg donker is of het de hele dag kan regenen. Uiteraard heb ik ook meteen een kleurboek voor volwassenen gekocht en als ik even mijn hoofd wil leeg maken of toch ook dat kleine meisje weer wil zijn, pak ik het kleurboek en wordt helemaal creatief met kleur…. 

Mijn eigen gemaakte kleurplaten

Maar ik heb ontdekt dat ik het nog steeds leuk vind om mijn eigen kleurplaten te maken. Heerlijk om op deze manier je creativiteit en je fantasie te stimuleren. Misschien dat ik het daarom zo leuk vind om met kleine kinderen te werken.  Zij kunnen nog heerlijk in hun eigen fantasie wereld zitten als ze spelen, tekenen of kleuren. Voor mij werkt het ook wel ontspannend. Even uit de realiteit stappen, die soms al moeilijk genoeg kan zijn.. 

Zou jij ook gaan kleuren als je even ontspannend bezig wilt zijn? Mocht dit het geval zijn dan zou ik zeggen pak je stiften, kleurpotloden, krijtjes of verfkwasten en wees creatief met kleur..  

Veel kleurplezier!! 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *