2018 een nieuw jaar!

Goede voornemens..

Ik ben niet echt iemand van goede voornemens. Voorheen wel hoor, zeker toen ik jonger was. Vaak waren het dingen zoals een nieuwe baan, een nieuw huis, meer sporten of bewegen (ik deed veel met de auto), een nieuwe studie gaan doen of weer oppakken, stoppen met roken, gaan trouwen, de beslissing gaan maken of we wel of geen kinderen willen, gelukkig zijn ……. Waarschijnlijk herken je wel een of een aantal van deze voornemens en zul je deze misschien zelf ook wel hebben voorgenomen.  

 Ik heb eigenlijk maar een belangrijk voornemen en dat is “gelukkig zijn”. Het is soms al moeilijk genoeg om gelukkig te zijn. Natuurlijk geloof ik er ook wel in dat jezelf hier verantwoordelijk voor bent, maar hoe ouder je wordt hoe meer zorgen je kunt hebben, hoe meer tegenslagen je kunt krijgen en maak je dingen mee die niet iedereen zal meemaken en gelukkig zijn lijkt dan zo ver weg…  Want het lijkt zo simpel wees gelukkig met wat je hebt en geniet van de kleine dingen in het leven….en eigenlijk is dat wel ook zo. Daarom ben ik steeds meer op zoek gegaan naar leef het leven (“Live life”) wat op dat moment bij je past en ga ik niet meer zo hard op zoek.

Nee, als op een bepaald moment in je leven je iets overkomt of je niet zo tevreden over iets bent, dan kun je kijken hoe je dit zou kunnen aanpakken, wat je ermee zou kunnen of je kunt het accepteren (hoe moeilijk dit soms ook is).  En vaak zul je zien dat je op deze manier ook echt wel dingen kan bereiken. Want mijn ervaring is dat ik me vaak geeneens zoveel anders voel als voordat ik een bepaald doel heb bereikt. Natuurlijk ben ik er heel trots op toen ik op latere leeftijd mijn MBO-diploma onderwijs assistent had gehaald, maar het gaf me niet dat euforie gevoel, waar ik misschien op dat moment wel op had gehoopt.  Nee, het gaf een andere wending aan mijn leven en daar heb ik iets mee gedaan.  En vaak komt er dan vanzelf iets anders of iets op mijn pad dat ik op dat moment bewandelde…

Wees lief voor jezelf, wees niet te teleurgesteld als dingen niet zo gaan als je zou willen en accepteer soms bepaalde situaties. 

Ik wens jullie een geweldig 2018 en “Live Life“!

Groetjes, Elles

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *