Deprecated: Hook custom_css_loaded is deprecated since version jetpack-13.5! Use WordPress Custom CSS instead. Jetpack ondersteunt geen Aangepaste CSS meer. Bekijk de documentatie van WordPress.org voor meer informatie over het toepassen van aangepaste stijlen op je site: https://wordpress.org/documentation/article/styles-overview/#applying-custom-css in /var/www/1080912001/inis-livelife.nl/wp-includes/functions.php on line 6078
Wandelen – Inis-livelife

Wandelen

 

(Sprookjes) bos

Als kind had ik niet altijd zo’n zin als mijn ouders, vaak op zondag, zeiden dat wij (mijn broer en ik) moesten mee gaan wandelen. Ik ben in een bosrijke omgeving opgegroeid. Waar mijn ouderlijk huis staat was vroeger alleen maar bos. Ik vond het altijd een beetje saai om te wandelen. Maar gelukkig hadden we een hond dus kon ik daar tijdens het wandelen een beetje mee spelen.

Mijn moeder zei vaak tijdens een van onze wandelingen “adem de frisse lucht in!” “Zo heerlijk!” En zoals een puber kan doen, keek ik dan een beetje minachtend naar mijn moeder en dacht “tuurlijk mam!”.

Gek eigenlijk dat ik  juist dit soort dingen mis nu ik volwassen ben. Want wat zou ik er een paar maanden geleden veel voor over hebben gehad om een heerlijke wandeling te maken in de frisse lucht! Want met alle hectiek om me heen, neem ik hier geen tijd voor. Er zijn zoveel andere dingen die ook op mijn “to do list” staan….

Maar het lijkt wel of mijn leven dit had gehoord, want opeens, door een vervelende situatie in mijn gezin, had ik wat meer tijd over om die ene wandeling te gaan maken. Maar wat is het dan lastig om je dan te gaan onthaasten en door mijn huidige situatie had ik er vaak ook niet zoveel energie voor. Maar “Live life” dit past juist zo goed in het leven dat ik nu leef en het zou me ook meer rust gaan geven.  Het is soms best lastig om dingen te accepteren en aan je leven een hele andere wending te geven, maar we hebben nu ook een hond, hoe mooi is dat!! 

Vier jaar geleden is Aiko in ons leven gekomen een mooie Shiba inu! Als ik er nu op terug kijk was dit ook zo’n moment dat hij precies op het goede tijdstip in ons leven kwam. Ik had toen tijd om hem uit te laten en het zou mij en mijn gezin goed doen.. 

Wat ben ik blij dat hij er is. Want ook nu zal hij me goed doen. Ik woon nu ook in een bosrijke omgeving en heb ik nu meer tijd en geduld om me meer bewust te zijn van al dat pracht om me heen. Want aan de overkant waar ik woon ligt “Landgoed Elswout” Wat een prachtig landgoed is dit om doorheen te wandelen. Je hebt daar een prachtig landhuis, een aantal bijzondere monumentale woningen, koetshuizen en veel idyllische bruggetjes. Als je door sommige gedeeltes van dit landgoed wandelt, lijkt het net alsof je door een sprookjesbos loopt. Alsof er elk moment een kabouter, trol of fee te voorschijn kan komen. En langzaam aan merk ik dat ook mijn gedachten wat gaan afdwalen zodra ik wandel en ik steeds beter mijn hoofd leeg kan maken. En hoor ik me moeder zeggen “adem de frisse lucht in”, wat ik dan op zulk moment ook doe. En nu denk ik ook wat heerlijk!!

Ben jij je ook bewust van je omgeving als je wandelt? Of ben je meer bezig met wat er nog allemaal moet gebeuren? Dan zou ik zeggen mocht je in de buurt zijn, ga eens wandelen in Elswout in Overveen want hier vergeet je echt even alles….

Veel wandelplezier!

Groetjes, Elles

De meeste foto’s zijn gemaakt tijdens het wandelen in Elswout

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *