Deprecated: Hook custom_css_loaded is deprecated since version jetpack-13.5! Use WordPress Custom CSS instead. Jetpack ondersteunt geen Aangepaste CSS meer. Bekijk de documentatie van WordPress.org voor meer informatie over het toepassen van aangepaste stijlen op je site: https://wordpress.org/documentation/article/styles-overview/#applying-custom-css in /var/www/1080912001/inis-livelife.nl/wp-includes/functions.php on line 6078
Autum/winter fashion – Inis-livelife

Autum/winter fashion

Herfst-  en winter street style fashion 

Nu het weer kouder wordt en de dagen korter worden, krijg ik weer helemaal zin in lekkere warme truien aan te doen en lekkere dikke jassen. Maar wat gaan we deze herfst en winter voornamelijk zien? Wat heb ik zelf nog in de kast hangen wat ik nog kan dragen en welke kleuren zul je veel gaan zien dit seizoen?

Zelf ben ik weg van tussen jassen.. zeker als deze lekker zacht zijn. Vaak is het tijdens het begin van de herfst nog te warm om je winterjas aan te doen, maar weer te koud om zonder jas of met je dunne (zomer) jas naar buiten te gaan, zeker in de ochtend. Een goede alternatief is dan een tussen jas. Je hebt mooie mantel jassen, overhemd jassen, fluffy jassen, vest jassen..  Dit seizoen zul je veel lichte kleuren gaan zien, met name witte, beige, taupe, bruine tinten. Maar ook de kleuren, zwart, donkerblauw, grijs en antraciet blijf je gewoon zien.. 

Dit seizoen zul je ook veel stoere chelsea boots gaan zien, deze kun je dragen met een skinny jeans, jurk, rok maar ook onder een wat wijdere jeans.  Vooral in lichte kleuren zul je deze boots veel gaan zien.  Ook de naturel aarde tinten blijven populair.  Ondanks de vaak wat grovere zool, vind ik ze toch vrouwelijk, stoer en echt een street style item..  En wat ook belangrijk is, ze lopen heerlijk.  In het begin zal het even wennen zijn om ze aan te krijgen. Maar door de elastieken zijkanten rekt dit steeds meer uit en wordt de laars zelf ook wat soepeler. Als je dit toch een gedoe vindt, hebben een aantal van deze boots ook een rits.. 

Een kleur die je deze herfst/winter ook nog steeds zult zien is de kleur lila. Zelf vind ik dit een prachtige kleur en doet me ook aan bloemen denken. Deze kleur is mooi te combineren met grijs, zwart, paars tinten blauw, wit….. Zelf heb ik veel grijs-, zwart-, beige- en wit tinten in mijn kledingkast liggen. Maar omdat ik toch ook wat meer kleur in mijn kast wil hebben, ben ik toch ook voor een lila trui gegaan en heb er zeker geen spijt van. 

 

Een item dat je dit seizoen ook weer meer ziet is het gilet… een van mijn favoriete kledingstukken. Vroeger had ik wat gilets in mijn kast hangen. Ik droeg ze onder een colbert jas of met een col truitje of met een blouse of als het warm was, had ik er alleen een tanktop onder… Een paar jaar geleden heb ik al mijn gilets weg gedaan. Dit omdat ik ze al een tijd niet meer aan had gedaan en omdat ik (helaas) wat ouder ben geworden en hierdoor veel van deze gilets niet meer pasten. Iets wat meerder van jullie zullen herkennen:-(    Ondanks dit heb ik dit jaar er toch weer 1 aangeschaft. Dit is echt een toevoeging van mijn garderobe, ik kan deze op zoveel manieren dragen. 

Het begint ook steeds meer weer te worden voor lekkere cozy sweaters. Heerlijke warme truien die je aan doet ‘s avonds met de verwarming of open haard aan een glaasje wijn of warme chocolade melk, terwijl het donker buiten is. Dit zijn echt tekenen dat de winter eraan komt en dan kan ik me beter maar alvast hierop voor bereiden en haal ik al mijn lekkere winter truien weer te voor schijn.  Mijn favoriete kleuren zijn toch, grijs, zwart, bruin, beige, lila, okergeel, herfstkleuren maar ook wit, offwhite wat me weer doet denken aan de winter.. Alles kan als het maar lekker en comfortabel zit. Iets wat je tegenwoordig veel hoort, maar dat wil niet zeggen dat dit meteen een soort “Ma Flodder” truien zijn.. Nee je hebt ook veel mooie truien die door hun bijzondere detail, breisel of model toch verzorgd en netjes eruit zien, maar zeker ook heerlijk zitten en lekker warm zijn!

Nu we toch over koudere dagen hebben, heb ik inmiddels zelf ook mijn winterjassen te voor schijn gehaald.  Veel van mijn jassen heb ik al een aantal jaren en vond het nu wel tijd voor een nieuwe winterjas. Wat een keus heb je, zeker als je online gaat kijken.  Maar de jas die er op dit moment toch wel uitspringt is de puffer jas. Deze grof gewatteerde jas heb je in korte, halflange en lange modellen. En heeft als grootste doel jou warm te houden..een goede puffer jas bestaat uit verschillende lagen die gevuld zijn met dons. En daarom lekker warm. Maar veel jassen zijn niet met dons maar met andere warme materialen gevuld.

Wist je dat de puffer jas zo rond 1940 is bedacht door een businessman die bijna door onderkoeling overleed terwijl hij aan het zeilen was? De jas die hij toen droeg was niet warm genoeg en liet veel wind door. Daarom bedacht hij het puffer jas, een gestikte jas met veren zodat hij lekker warm op de zeilboot kon zonder direct ziek te worden of onderkoeld te raken… 

Het puffer jack was in de jaren 80 in verschillende modellen terug bij de jeugd in Milaan waar het een trend was. In de jaren 90 was het een echte ‘stoere jas’ die veel gedragen werden door rappers… en nu zul je hem ook veel gaan zien in het straatbeeld… Vooral in lichte kleuren, wit, offwhite, beige, sand… maar donkere kleuren zullen er altijd zijn. Zelf vind ik een lichte kleur erg mooi, maar ook besmettelijk, zeker met een hond. Die als ik hem uitlaat het zo leuk vindt om tegen je op te springen! 

Laat de winter maar komen ik ben er helemaal klaar voor!!!

Groetjes, Elles 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *